15/02

Jotkut sanovat että raha ei tee onnelliseksi. Jotkut eivät välitä pilkkusäännöistä varsinkaan lyhyissä lauseissa, ja varsinkaan blogiteksteissä. Jotkut ei tykkää kursiivista. Deal with it. Olen tehnyt elämääni rikastuttavia hankintoja internetin kauppapaikoilta ja paikallisista romukaupoista. Hankinnat ovat onnellistuttaneet minua. Hankintoihin tarvitsen rahaa, kuten kuka tahansa paitsi superjulkkikset, tässäkin tapauksessa tuhlasin edesmenneen Mutsini hyvin maltillista ja kohta entistä perintöä. Hänen siskonsa ajaa pienen keltaisen Kiansa luokseni ja lähdemme huonekalukaupoille. Hän myös antaa minulle itse 70-luvulla kansalaisopiston kurssilla tekemänsä lipaston, joka sopii korkeudeltaan makuuhuoneeni pienen työpöydän jatkoksi.

Paikallisen melkein purkukuntoisen marketin toisen kerroksen romukauppa – anteeksi, toisen käden tavaramyymälä – on oiva tapa päästä eroon ylimääräisestä rahasta ja tilasta. He loistavat myös käsine- ja päähinevalikoimallaan, koska samassa tilassa toimii myös löytötavarapalvelu. Jos etsit käytettyä juomapulloa, on valittavanasi noin joogasalillinen (toisten ihmisten eritteiden jämiä). Mikäs siinä. Tällä kertaa mukaani tarttuu jo aiemmin netistä bongaamani lukittava kuuden laatikon laatikosto rullalla (ISKU) ja romanialaiseksi paljastunut pieni täyspuinen sarjapöytä! Sarjapöytä, mikä ihana sana ja asia. Linkki toimii sen aikaa, että huomaavat myyneensä sen. Torissa hinnat ovat korkeammat kuin paikan päällä, ihan vain heads uppina kuten sanotaan. Hankintani ovat aina kohtuullisen kilttejä ja vaatimattomia, ja 90% ajasta käytettyjä. Tästäkin on todennäköisesti kiittäminen Mutsiani, ja 90-luvun kirpparikulttuuria, jolloin oppi hankkimaan melkein kaiken käytettynä. Aikuisiällä köyhyys on tietysti rajoittanut hankintoja, ja tulee rajoittamaan taas ennemmin kuin myöhemmin. Kaikki tulee olemaan hyvin sittenkin, ja minulla on kaikki tämä ihana tavara rumpukone vanhat punnukset puupalikassa uudet vaatteet alennusmyynnistä tietokone kaksi pulloa yleispuhdistussuihketta ja kengät ja laskin 70-luvulta kolme pöytää jokainen toistansa pienempi!

* * *

Blogilla oli syntymäpäivä viime viikolla! Go you blogi. Go you. On asioita, joita en ole sinulle vielä kertonut. Stick around.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *